Különbség a hogyvagy, a mizu, ésa jólvagy között

Hasonlóság csupán annyi, hogy mind beszélgetés indító formula, de paranoid lényem erősen megkülönbözteti, mégpedig a megbújó jelentéstartalom végett.
 
A mizu szinte mindig laza, mindig baráti. Olyan kis őgyelgős, nem kötelez, nem kényszerít, néha már már csak megszokás, nem is válaszolunk rá, vagy nem is várunk valódi választ. Haver, ismerős, ilyesmi.
 
A jólvagy aggódós, akárki kérdi, adott pillanatban biztosan, de valószínűleg máskor is fontos egymásnak mind a kérdező, mind a válaszoló. Eldöntendő, célra törő kérdés, és ha kibújik előle a válaszadó, akkor a faggató tudja, valami bizony bűzlik. Nekem a jólvagyosok a mélyebb kapcsolataim. Már mosolygok, mikor megkérdezik, hogy jólvagy? mert vártam, és tudom, hogy fogják kérdezni, mert az IGEN/NEM nekik tényleg fontos.
 
És akkor a végén a hogyvagy. Azok akik így érdeklődnek a sorsom felől, tuti hogy valójában alig várják, hogy visszakérdezzek, egy éste?-vel, mert nyakamba öntik az összes létező és nem létező problémájukat, panaszukat. A hogyvagyosok sokszor olyanok, mint a piócák, rákezdenek és mondják mondják mondják és be nem áll a szájuk, szívják az energiád...
 
 
Meglehet tévedek. Nincs kizárva, mert ez csak egy érzés, még reprezentatív felmérésnek se mondanám....
 
 
 
 
 

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Eretnek gondolat, de elvetve

180 fok

Dönts