Tfh az egyik barátnőm éppen...

... 7. hetes várandós.
 
Tegyük fel, hogy annyi idős, mint én és tegyük fel azt is, hogy az apa nem tud semmit. Nem tud semmiről, mivel nincsenek együtt.
 
Hogy miért? Hát mert szerintem a pasi egy önző, gyáva, arrogáns, passzív-agresszív seggfej. Mondom, csak szerintem. Persze látott már olyat a világtörténelem, hogy ezeket a segfejeket is mennyire nagyon lehet szeretni, mondjuk azért, mert kék a szemük....
 
Elsőre azt gondoltam megkérdezni, hogy szerintetek megtartsa-e? Merje e vállalni egyedül, minden támasz nélkül, messze a szülőktől... Egyedül. Tényleg egyedül. Én be lennék szarva. Nem tojva, nem megijedve, konkrétan be lennék szarva.
 
De valójában erre a kérdésre olyan egyértelműen igen a válasz, hogy a fenti mondat minden nehézség ellenére SEM kérdés.
 
A kérdés az, hogy a seggfej apának kell erről tudni? Van köze hozzá? Nincs jelen az életében, talán soha nem is Volt... Együtt voltak, de mégsem, éltek egymás mellett, de útjaik szerencsére külön váltak. Nem akarja már a pasi egyetlen porcikáját, gonolatát, jelenlét morzsáját Sem. Szabadulna tőle, menekülne. Nem akar vele semmiféle közös jövőt.... Minden évet eltörölne, amit rávesztegetett... Mondhatni, ha az élet egy torta, akkor ezen a szeleten bizony a pasi Volt a rohadt eper.
 
Tudom, nem adok teljes képet, de mégis... Kell ennek a gén donornak tudnia arról, hogy a barátnőm anya lesz? Többször gondolom azt, hogy nem nem kell tudnia, mint azt, hogy mindenképpen el kell mondania. Hiszen - tisztelet a kivételnek- csomó pasi tud a gyerekéről, mégis, ha nem is válltak el, nem apák... Csak... vannak.... Nem nevelnek, Maximum az asztalra csapnak....
 
Tényleg. Mitől lesz egy pasiból apa? Hol kezdődik az, hogy egy srácból férfi lesz, a férfiból pedig apa? Nincs kilenc hónapjuk és kötődésük, és le is léphetnek bármikor, ezért még csak el se ítéli a társadalom őket.... Hogy lesz valaki apa?
 
Lehet, hogy ez az általam apaságra alkalmatlan fickó minden negatív gondolatom ellenére mégis jó apa lenne (továbbra se hiszem). És miért lenne joga arra, hogy beleszóljon a csaj életébe? Hiszen ő csak.... hmm.... sejtdonor? Ha nem szereti az anyát, vagy csak szerette egy aktus erejéig, akkor ez vajon feljogosítja, hogy örökre a barátnőm nyakán maradjon?
 
De feltehetném úgy is a kérdést, hogy nekünk nőknek el kell, el lehet-e várni, hogy egy férfi örökké a kegyeink keresse, csak mert passzoltak a sejtjeink és "jó helyen, jó időben" voltak? Megérdemeljük ezért az életen át tartó szolgálatot?
 
A kérdés sarkosítva van, legalább annyira mint amennyire a sztori rövidítve....  Nem is tudom... én lehet, hogy inkább hallgatnék....
 
 
 

Megjegyzések

 1. 1.) Néha nem azért, hanem annak ellenére szeretünk.
  2.) Ez azért a másik félre is tartozik. Szerintem tudnia kell róla. Ha nem akarja, akkor tiszta sor, Anyuka felelőssége, hogy vállalja-e a gyereket, most és mindörökké egyedül, mert akkor bármi történik, az ő felelőssége és az ő családja gondja. Viszont akkor apuka írja alá, hogy soha, semmilyen körülmények közt nem akar részese lenni a gyermek életének. Természetesen mindkét fél közös akaratával újra lehet tárgyalni az egyezséget. Én megkérdeznék egy ügyvédet, mit mond erről a jog.

  VálaszTörlés
 2. Szerintem a gyerek erdeket kell nezni. Eselyt kell neki adni, hogy legyen apja.

  VálaszTörlés
 3. Szerintem meg nagyon nem egyertelmüen igen a valasz az elsö kerdesre. ((Csak zarojelben, mert ez itt nem lehet vita targya, de dereng a baratnödnek , tenyleg mennyire nehez egyedül egy kisgyerekkel? Es miert olyan egyertelmü, hogy ilyen helyzetbe hozhatja a gyereket mar az indulasnal? ))
  Szoval szerintem szolni kene az apanak.

  VálaszTörlés
 4. Nincs jó válaszom, véleményem is körvonalazatlan. Ami van, (szex csak azzal, akitől, ha becsúszik a gyerek, akkor el tudom fogadni), eső után köpönyeg, értéktelen a kialakult szituációban.

  Igen, elképesztő mértékben megváltoztat viszonyokat, amik maguktól épp ellentétesen mozdulnának.Ugyanakkor van egy tény, ami VAN, akkor is, ha titkoljuk. A gyerekek van egy apja valahol. Én nem tudom, kinek mire van joga, de a tény létezik: Valakinek valahol van egy fia, valakinek valahol van egy apja.

  Nem tudom, én mit csinálnék, tényleg. Azon kívül, hogy (remélem), megszülném a gyereket.
  Nem segítettem...

  VálaszTörlés
 5. Még az jutott eszembe, hogy a srác, ha megtudja, (nem tudom, milyen a világnézete), simán rászállhat, hogy vetesse el, nincs joga őt akaratán kívül apává tenni. (Egy barátnőmmel ez történt, fájdalmas, és kemény konfliktus volt a sráccal és családjával. Ő egyébként felnevelte a gyereket, akit az apa sosem látott. Nem mondanék véleményt az életükről, mert elsodródtunk egymástól, nincs rálátásom)

  VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Ne kímélj, kibírom

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Eretnek gondolat, de elvetve

180 fok

Dönts