Az örökös Nincs egy göncöm sem...

... téma erőteljesen felszínre tört. Na nem nálam, hanem Lakóbarátnál. Ült lótusz ülésben a szekrénye előtt, a kiszórt nincs-gönc kupac tetején, és kétségbe esve nézett rám, hogy neki tényleg nincs mit felvennie.


Ó. Ó.


Mélységesen megértem, mert alapvetően nekem sincs mit felvennem. Főleg, hogy jelen helyre... Na értitek. Meg már mondtam. Szóval bizniszluk.


Lakóbarátnak viszont a múlt hétvégi és a 3 hét múlva levő esküvővel volt gondja, meg az utána levővel, mert így végképp kilőte a teljes ruhatárát. Szerinte. Nincs mit felvenni.


Hisz tudjátok.


Amikor a tavalyi ruha összement állásában. Vagy a mosásban. Sőt, tökre megfakult, és halálra kopta magát, pedig tavaly nyáron még.... Még eskündi merünk rá, hogy nem hogy összement, de lötyögött rajtunk. És a cipő is kényelmes volt, akkor most miért töri a lábunk?! Amúgy meg tényleg nem volt hozzá színben passzoló táska, vagy ha volt is, mert lennie kellett, akkor bizony hová lett? És amúgy hogy a fészkes fenébe vészeltünk át egy teljes nyarat 2 szoknyával 4 felsővel 1 ruhával? Kizárt.... Tuti, hogy kell lennie ott még más göncnek is... De hol? Jó. Ami nem ment össze állásában. És most komolyan... tényleg ilyen színű és ilyen anyagú ruhát hordtam?! A NEGYVEN FOKBAN?!??? De meg milyen cipőt?! Komolyan milyen cipőt hord ilyenkor az ember leánya?


Ült a nincs-gönc-kupac hegyen, és párosítgatott. Kétségbe esett. Félre szórt, kihúzott, és tömködött. Keresett, fujjolt, lelkesedett, majd a sírás határán, elcsukló hangon, de annál elszántabban:


- Jó. Ha így, akkor így. Hétvégén megyek és veszek nyári ruhákat. Ha ezt akarjátok, hát legyen. Megadom magam.


Gyűlöletes kínok ezek.... :D

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

180 fok

Eretnek gondolat, de elvetve

Dönts