Kié a vagyon?

Kit illet meg 30 év munkája? Kit illet meg 30 év közösen felhalmozott vagyona? Fele-fele?

Lehet igazságos döntést hozni annak fényében, hogy a nő évtizedekig nevelte a közös gyerkeket, emiatt nem tudott visszamenni dolgozni, ezért volt 6 órában, hogy mind eljusson időben a megfelelő és vágyott külön órára? Arról nem beszélve, hogy az apa orrvérzésig túlórázott és plussz melókat vállalt, hogy mindenük meglegyen?

Váláskor a törött lelkeken kívül kinek mi jár? Lehet ezt értelmesen csinálni?

A koszos focizoknik áztatása vajon mennyi túlórával ér fel? A hétvégén a családért bevállalt plussz munka és szabadidő elvesztése vajon mennyit ér?

Barátnőm párja válik az előző asszonytól, akivel 4 éve nincsenek már együtt. A tárgyaláson az ex megcibálta a férfit, hogy mi ez az új pulóver?!

Nagyon jók az anyagi körülményeik. Az átlagosnál jobbak. A pasi vett egy 20 milliós lakást az exnek mikor szét mentek. Fizeti a gyerektartást mind a 3 gyerek után, miközben a legnagyobb 24 éves és lediplomázott, a másik két gyerek meg álllandóan nála. De fizeti a gyerektartást és a gyerekek mindenét, meg azon felül....

... és hová jutottak? Amúgy hová lett harminc közös év? A nő kétségbe esett és ilyen ostoba módon gátolná a végleges elválást? A pasi meg...

Törött lelkek. Úgy tűnik, csak ez az egyetlen biztos közös vagyonunk...


Megjegyzések

  1. Szomorú és gyötrő dolgok ezek és sajnos később jönnek rá, hogy lehetett volna jobban is csinálni, amikor már minden lecsillapodott bennük, és csak a jóra emlékeznek. Az idő mindenre gyógyír.

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Ne kímélj, kibírom

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Eretnek gondolat, de elvetve

180 fok

Dönts