Dönts

35 éves vagy. Szakítasz, vagy gyereket vállalsz azzal aki ép melletted van. 
Nem rossz ember, de elöl hátul ki kell szolgálni. Kedves. Becsületes. Szeretetre méltó. Jószívű. De mindeközben bazi nagy gyerek. 
És érzékeny. Az egója meg az egekbe, ami kábé mindentől sérül. 

Nincs érzéke a saját neme szerinti klasszikus szerepekben rejlő feladatokhoz. Sem az ellenkező neműek klasszik értelemben vett szerepeihez. Ő csak van, a saját világában, ami érdekli alaposan utánajár, kezeli, teszi, csinálja. Csak az nem oldja meg a hétköznapi életet... Se kicsit, se nagyon.  Mintha fel tudná sorolni az Afrikában élő összes hangyafajt, vagy képes mérlegállásban lenni órák hosszat.

Érzékeny és képtelen a bocsánatkérésre. 

Mit teszel? Legyűröd a saját egód, a saját belső hangod, ami valahol azt súgja, hogy neked ez nem win-win, te sehol se win, csak ő win, de azért annyira ő se, mert már nem számolja az afrikai hangyákat a kedvedért. 

A kapcsolat hangulata rajtad múlik. Ha jó a kedved, jó a kedvetek. Ha lusta vagy, lusták vagytok. A dolgozol, dolgoztok. Ha ötleted van, ötletetek van. 

Mit teszel?

Lelépsz, mert egyedül könnyebb, vagy maradsz mert szeretnél gyereket? Megjegyzések

 1. És szeretik egymást? Ha együtt maradnak, akkor személyiségfejlődés következő lépéseit egy színtéren kell megtenniük. Mert valamiért a lány is pont ebben a helyzetben van 35 évesen, és pont ezt a pasit választotta valamikor. A fiú is jobban jár, ha elindul megkeresni, ki ő az anyakomplexusán kívül.

  De ehhez komoly elköteleződés kell egymás mellett, ami akkor is kitart, amikor nincsenek érzések, vagy negatív érzések vannak.

  Én a döntés előtt felkeresnék egy jó pszichológust páros terápiára. Hamar kiderülne, hogy nem a fent megfogalmazott kérdésed a kérdés számukra.
  Pál Ferit ajánlom, de hozzá nehéz eljutni, mert fürtökben lógnak rajta. De próba, szerencse.

  És érdemes a pálferi.hu-n a hanganyagok közül a komlexusokról szóló másfél évet meghallgatni, a személyiség születéséről az apa és anya komplexusokkal kapcs.

  Nem akartam okoskodó lenni, de ha már kérdezted...

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. :D látod, erről a leírásból azt gondolod, hogy a "gyermeteg" szereplő pasi. Pedig valójában fordított a felállás. Csak a nőknek ezt elnézik, mert "gyengék", pedig bazira nem jó hozzáállás ez se...

   Törlés
 2. hihi, bekajáltam. De attól még ugyanaz a többi gondolat

  VálaszTörlés
 3. Ismerek ilyen párt, 19 éve házasok. Nem egyszerű, de összetartoznak. Nagyon sok sebet ejtettek már egymáson. A "kislány" aki mindent megenged magának, de közben áldozattudata van. Nagyon intelligensek és tele vannak élettel. És sokat bántják egymást. És nagyon boldogok is tudnak lenni együtt. Most, a sokadik krízis után ott dörömböl a feladat, fel kéne nőni. És mivel mástól nem fogad el kritikát a törékeny énje miatt, csak sokkal később szivárognak le a külső visszajelzések. De szerencsére dolgozik belül az életösztönön, meg a fény felé törekvés, így van esély, hogy megszületik egyszer egy érettebb személy. A gyerekek ebben sokat segítenek. De a gyerekek sokat is sérültek ebben az egészben.

  VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Ne kímélj, kibírom

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

15. érettségi osztály tali...

Eretnek gondolat, de elvetve